Snoppa din cigarr

Ett dåligt snitt kan förstöra den bästa cigarren, så det är viktigt att du sätter ditt snitt korrekt för att undvika problem senare. Innan du börjar är det viktigt att veta att klippets syfte är att skapa en jämn fin öppning för rökning utan att skada cigarrens struktur. För de flesta cigarrer betyder det att skära bort en del av änden på huvudet som stänger cigarren, man ska lämna lite av det limmade runt änden för att hålla fillerbladen på plats. Om du skall köpa kubanska cigarrer av fin kvalité tumma inte då på att göra ett halvdant snitt.

snoppa cigarren

Sedan ska du välja rätt skärverktyg. Det finns en mängd alternativ: enkel- och dubbelbladsskärare, sax, borr, v-cutters, en skarp kniv eller i vissa fall din tumnagel. Om du är debutant gällande rökning av cigarrer föreslår vi att du väljer en dubbelbladig snoppare eftersom de är enklaste att använda, de är utformade för att skära över cigarren från två sidor samtidigt och kan snoppa samtliga modeller och storlekar av cigarrer du ser i en humidor Med en dubbelbladig snoppare är det mindre chans att cigarens omslag kommer att sskadas, medan andra typer av snoppare kräver lite mer erfarenhet.

Man kan göra olika typer av öppning som exempelvis rakt snitt, hål och v-snitt.

Snittet skall göras mitt på den konvexa delen av den stängda änden dvs. den plats där cigarrens krökta ände börjar räta ut. Det här är där du ska göra ditt snitt.

Placera cigarrens huvud i snopparen och stäng bladen något så att de bara rör cigarren lätt, detta håller cigarren korrekt placerad och förhindrar rörelse vilket kan leda till att riva upp täckblad eller att snittet hamnar på fel ställe.

När cigarren är på plats skär det tappert med ett snabbt och jämnt tryck. En sann aficionado skär som en kirurg: snabbt och säkert.

Om du är osäker finns det ett enklare sätt att snoppa din cigarr och det är att öppna knivarna på den dubbelbladiga snopparen och lägga den på en plan yta, placera sedan cigarrens stängda ände mellan knivarna så att den vilar jämnt på ytan och sedan snoppar du snabbt av cigarrens huvud. Detta är en relativt riskfri metod för att få ett bra snitt.

Övriga tillbehör kan vara en humidor och den skriver vi om här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *