Humidor

Postad i Om cigarrer 0

Humidor är till förvaring av cigarrer på ett bra sätt!

När man köper en humidor är det till för att lagra sina cigarrer i rätt miljö för att det skall vara optimala att röka och att man skall få ut det mesta av sin cigarr!

En humidor bör hålla en relativ fuktighet på 70% +/- 5% och du bör givetvis ha den i ett rumstempererat utrymme där ej solen kan skina rakt på den.

Det finns många fina nytillverkade humidors i olika prisklasser och de flesta fungerar förträffligt oavsett tillverkare bara de är av rätt typ av material

så inte lukt transfereras över till cigarrerna och förstör dess smak.

Ett tips är att försöka hitta en gammal eller antik förvaringslåda för dina cigarrer och du garanterat har en ”pryl” du kommer att hålla högt, och om du mot all förmodan skulle trötta på den kan du med största sannolikhet sälja humidoren för samma eller ett högre pris än vad du gav för den.

De flesta behållare fungerar väl som humidor under kortare perioder bara man tillsätter fukt, en som hittade en annorlunda humidor var ju den Amerikanske Presidenten Bill Clinton i form av Monica Lewinsky, Hur denna historia utspelar sig vet väl egentligen bara de två inblandande men en sak som är säker är att en cigar och dess behållare har en central roll!

Vi har tidigare skrivit om att den forne Presidenten har god smak för cigarrer här!

Nedan visas ett antikt cigarrskrin av mycket hög klass från ”Walters Danish English Alabaster Industry” dekorerat på locket med en helgjuten liggande häst samt en liten gåvoplakett.

 

Antikt cigarrskrin i onyx

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *