Att välja cigarr

När du går in i en cigarrbutik står du inför hundratals alternativ att välja mellan. Hur väljer du en favorit som du ska njuta av?

När du väljer en cigarr skall du bryta ned urvalsprocessen i två delar.

Först skall du filtrera dina val baserat på dina allmänna inställningar i några kategorier: kropp, storlek och form.

När du väl har hittat en cigarr som uppfyller dessa kriterier vill du givetvis se till att det är en bra cigarr.

Nedan kommer vi att förklara båda aspekterna av denna urvalsprocess, så att du kan gå ut ur cigarrbutiken med en högkvalitativ cigarr som passar dig.

Välj en cigarr baserat på dina personliga preferenser

Cigarrer kommer i olika former och storlekar, och välja bland dem är verkligen en fråga om personliga önskemål.

Kropp. Precis som med öl, finns det en rad cigarrer från ljus (mjuk och lätt) till mörkt (mer ”full-bodied” – det vill säga starkare och med mer intensitet) och allt mittemellan. Du måste noga försöka få ut det du vill ha av en god stund med din cigarr. Jag har dock märkt att ölpreferenser ofta säger mycket om cigarrpreferenser. Människor som gillar mörka stouts ofta gillar lite mörkare tyngre cigarrer; Folk som gillar lättare öl föredrar ofta de mer mjuka cigarrerna.

Storlek. Först och främst har storleken inget att göra med smak. En större cigarr behöver inte nödvändigtvis vara starkare eller bättre. Det finns två sätt cigarrstorleken mäts: längd mäts i tum tum och grovlek (ring gauge). Guage är en 64:e dels tum, så en 20 guage är 20/64:e dels tum 49 är 49/64:e dels tum.

Så om storleken inte direkt bestämmer kvaliteten eller styrkan hos cigarrens smak, hur mycket betyder det då?

Längden korrelerar verkligen med hur länge du vill att din cigarr ska räcka. Ju längre cigarr desto längre varar den. För många rökare, kommer en 6-tums cigarr att vara cirka en timme.

När det gäller ring, tycker många aficionados om något mindre cigarrer (de flesta cigarrer mellan 40-50). Detta beror på att det finaste tobakslövet av högsta kvalitet alltid är omslaget, så med en mindre diameter har du ett bättre förhållande av täckblad och fyllnadsblad. Med en större diameter kan du få mer cigarr att röka, men mer av den cigarren är inlaga (vilket fortfarande kan vara bra kvalité).

Form.

Det finns två typer av cigarrformer: parejos och figurados. Parejos är den klassiskt formade cigarren med ena änden öppna, och ena änden, vanligtvis avrundad, som behöver klippas. Majoriteten av cigarrer faller i denna breda kategori, inom vilken det finns många underkategorier av cigarrformer.

Figurados är något annat än den klassiska formen. De tenderar att ha en torpedform och är avsmalnande till en skarp punkt vid den slutna änden. Vissa experter säger att detta koncentrerar röken mer och ger dig en fylligare smak. Dock har jag inte personligen funnit mycket skillnad.

Blanda och matcha alla tre av dessa egenskaper hos cigarrer för att se vad du gillar bäst!

Välj cigarrer baserat utifrån kvalitet

De tre attribut som beskrivs ovan handlar mer om preferens än sann kvalitet du kan ha högkvalitativa cigarrer i alla olika särdrag och dålig kvalitet cigarrer.

Utvärdera en potentiell cigarr baserat på kriterierna nedan: de gäller alla cigarrer, oavsett kropp, storlek eller form.

Döma boken genom dess omslag – det vill säga cigarren av dess omslag. Omslaget ska inte ha några glipor eller skav, och den ska inte vara knäckt. Du vill ha en vacker och ren exteriör, vilket innebär god kvaliteé på hantverket bakom cigarren.

Cigarren ska vara jämn i färgen.

Det ska inte variera, eller ha områden som är betydligt mörkare än andra. Det skall inte ha några fläckar av mögel, vilket inträffar (de lagras i en fuktig miljö, trots allt). Du önskar ha en enda, snygg likformig färg på hela cigarren.

Köp inte en torr cigarr.

Om du håller cigarren och klämmer det bara lite, skall den kännas fast och att det har lite ”stuns”. Om den är krispig och känns torr undvik den. Den har nog inte lagrats ordentligt.

Känn så den har en jämn tobaksfyllning.

Om du lätt pressar cigarren varannan centimeter så ska fyllningen kännas jämn. Du vill inte ha några tomma eller pressade områden, vilket indikerar ett dåligt hantverk.

Den skall lukta fantastiskt.

Du kan bedöma mycket av vad en cigarr kommer att smaka genom att ge den en hjärtlig ”sniff”. Om du är i en butik och en cigarr finns i ett plastomslag, fråga om du får lukta på den. Håll den nära din näsa (men låt den inte röra näsan ) andas in fint och djupt. Om det är en tilltalande lukt som du tycker om Köp cigarrer.

Fö att du som kund hos oss skall känna dig säker på ditt inköp levererar vi enbart cigarrer och cigariller av absolut högsta kvalité.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *